2013. október 30., szerda

Gondolatok a lehallgatás botrányról.

Az amerikaiak lehallgatták a német kancellár telefonját. Ez most már szinte tény. Engem az zavar, hogy mi történne, ha ezt az amerikai elnökkel tenné egy kis olajban gazdag nem demokratikus berendezkedésű állam. A külföldi elkövetőket ha elkapnák terroristaként, vagy kémként évekig kínoznák, bírósági ítélet nélkül fogva tartanák egy nem az USA területén lévő fogoly táborban. Megaláznák őket, és akár ki is végeznék. Ha az személy aki elkövetné amerikai lenne, akkor az életfogytiglani börtön, vagy a kivégzés várna rá. 35 évet kapott a kiskatona aki kiszivárogtatta a titkaikat.
Az amerikai közvélemény az elnök ellen egy lehallgatást egyértelműen az ország megtámadásaként értékelne. Az elkövető országra lecsapna az amerikai hadsereg.

Ha így gondolkodom, akkor úgy látom, hogy a jelenlegi helyzetben, ha az európaiak is olyan nacionalisták és mindenki fölött állónak képzelik magukat mint az amerikaiak akkor most Amerika megtámadta az Európai Uniót. Lehet hogy ez lesz a 3. világháború casus bellije? Fordított esetben még elképzelhetőbb lenne ez az eshetőség.

Mindenesetre a mai ádáz globális gazdasági versenyben a kémkedés is komoly támadás szerintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése